donderdag 4 september 2014

Dag 6: Outer Banks

Het bevalt ons hier zo goed dat we een nachtje bijgeboekt hebben. We komen ook goed in ons ritme, we slapen niet meer in blokjes, zoals zus het noemt. Ik heb in èèn keer doorgeslapen tot het schokkende 7 uur. 
Familie van ons had een jeeptour gedaan, en dat leek ons ook wel leuk. Dat was ongeveer een uur rijden van het hotel. We zijn vroeg vertrokken. Dat kwam goed uit, want we kwamen eindelijk een nagelstudio tegen. Lekker een manicure en pedicure genomen. We hebben weer keurige handjes en voetjes.

En toen op zoek naar de jeeptour. Willem wist deze feilloos te vinden dus hadden we gelukkig nog even tijd voor lunch voor we vertrokken. We hebben heerlijk verse broodjes bij Subway gehaald en deze aan een pichnicktafel opgepeuzeld.

En toen waren we klaar voor ons twee uur durende avontuur.  Zo'n 500 jaar geleden zijn er Spaanse schepen verongelukt voor de kust van de Outer Banks. De paarden zijn naar de eilanden gezwommen en kunnen daar prima leven. Aangezien er nooit andere paarden bijgekomen zijn, zijn de paarden van nu allen afstammelingen van de Spaanse paarden. Zo, dat was de geschiedenisles van vandaag.

De jeeptour was superleuk. Je mag gewoon op het strand rijden. Wanneer je parkeert doe je dat in het midden van het strand. Daar staan allemaal auto's waar mensen naast zitten om te picknicken of te zonnenbaden. Heel apart. Voor en achter scheuren dan auto's langs. We zaten in een open jeep en reden wel 150 km per uur (zo voelde het, het zal wel ietsje langzamer zijn geweest :)).

Het is een duingebied, waar vreemd genoeg heel veel huizen staan. Er zijn geen wegen, je rijdt er door het zand. We hebben verschillende auto's vast zien staan. Ondanks dat er geen wegen zijn komt de vuilniswagen en de postbode gewoon langs.
De gids vertelde steeds grappige en interessante weetjes. Zo'n twee uur lang hebben we ons bijzonder goed vermaakt. Mooie natuur gezien en natuurlijk op verschillende plekken de wilde paarden. Dit was qua tour zeker een topper!

Daarna zijn we weer naar het hotel gereden. Vanavond eten we weer op loopafstand van het hotel. Je moet tenslotte wel een glaasje kunnen drinken tijdens je vakantie!
We hebben werkelijk heerlijk gegeten. Weer een ouderwets veel te grote portie met patat, coleslaw en heerlijke spareribs, yum! Lekker flesje rosè erbij, helemaal goed. Het was zulk lekker weer dat we lekker nog even op het strand hebben gezeten. Toen het helemaal donker werd zijn we naar ons balkon verhuisd. Lekker nog een glaasje wijn(als ik eerlijk ben was dat een flesje) gedronken en naar wat muziek geluisterd.
Al met al een heerlijke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten