dinsdag 9 september 2014

Dag 11: Charleston-Orlando FL

We komen hier geen slaap tekort. Gisteravond keken we nog even tv. Toen ik een opmerking maakte om 9 uur zag ik dat zus dit al niet meer mee kreeg. Ze lag al lekker te slapen. Ik heb het nog tot 10 uur uitgehouden. Aan voedsel ook geen gebrek. Lekker weer gebruik gemaakt van het uitgebreide ontbijbuffet van het hotel.
En toen gingen we kijken waar we heen gingen. De logische stap zou Savanna zijn, maar daar waren we vorig jaar al geweest. Daarom besloten we maar meteen richting Florida te gaan. Vandaag hebben we dus vooral in de auto gezeten. Gassen en gaan. We zijn van South Carolina, door Georgia naar Florida gereden. Dat was best hèèèl erg ver.  Zoals gewoonlijk hebben we een  nogal aparte (gebrek aan) planning. 

We zijn van South Carolina, via Georgia naar Florida gereden. Voor de lunch hebben we weer lekkere broodjes bij Subway gekocht. Bij de Visitor Centers hebben ze altijd picknicktafels, dus het idee was om daar de broodjes op te eten. We hadden net alles uitgestalt toen we doorkregen dat de omgeving was vergeven van een raar soort vliegende zwarte wurmpjes. Het zag er zeer onsmakelijk uit. De broodjes hebben we dus lekker in de auto opgegeten met uitzicht op de picknickarea.

Nadat we genoeg hadden van het autorijden vonden we al snel een prettig hotel (Marriot voor weinig) met een Longhorn Steakhouse op loopafstand. Helemaal prettig! Heerlijk gegeten en een lekker flesje wijn erbij.

Aangezien er voor vandaag weinig te melden valt wat losse aan/opmerkingen.
De intelligentie van de zusjes heeft ook vakantie. Dit blijkt o.a. uit het volgende. We gingen geld halen bij een drive-through bank. Om bij de automaat te kunnen moesten we uitstappen, we stonden te ver af.

We hebben in de auto een startknop. Het komt regelmatig voor dat we op de startknop drukken en dat dan de radio aangaat (dat is de knop ernaast).
De ruitenwasvloeistof is op, maar we hebben geen zin om uit te vogelen hoe we de motorkap moeten openen. Bij het tanken maken we het voorruit schoon.
Volgens onze neef uit Vermont worden mensen uit Massachusetts massholes genoemd. Drie maal raden wat wij roepen als we een auto uit die staat tegenkomen.(vinden wij grappig).
Een grote bron van hilariteit voor ons zijn de toiletten. Het zijn zogenaamde stalls. Dat betekent halve muurtjes. Je kunt het schoeisel en de benen van je buurvrouw uitgebreid bestuderen. Maar het vreemste zijn de grote kieren tussen de deuren en de muurtjes. Een totaal gebrek aan privacy. Zus en ik liggen altijd in een deuk.
Als je vertelt dat je uit Europa komt praten sommige mensen alsof je idioot bent. Ze gaan langzamer en harder praten. Je moest er bij zijn, het was erruug grappig.
En nog even een foto van onze zeer prettige auto. Het is een gloednieuwe Nissan Murano. We waren er weer erg blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten