maandag 1 september 2014

Dag 2: Washington

We hebben goed geslapen tussen het waken door.  Normaliter houden we van uitslapen, maar de jetlag maakt van ons van die voor dag en dauw tiepjes. Om 6 uur ging het licht weer aan. Op zondagochtend zijn er voornamelijk dominees op de Amerikaanse tv.
We zijn lekker gaan ontbijten in de vorm van een buffet, yeah! Gebakken aardappeltjes, roerei, spek, heerlijk wat calorietjes dus. Daar kunnen we wel weer een paar uurtjes meer voort.

Het had vannacht geregend en er werd ook voor vandaag regenbuien voorspeld. Het was wel warm dus we gingen luchtig gekleed de deur uit. Dat was maar goed ook, want het werd steeds zonniger en warmer. Gelukkig hadden we gisteren al veel monumenten lopend bezocht, want vandaag was het daar te heet voor.
We hebben tickets voor een hop on-hop off bus gekocht, waar we weinig off gehopt zijn. Het was echt heuuuul erg warm. 
We zijn wel bij o.a. Arlington Cemetery uitgestapt. Daar hebben we de wisseling van de wacht bekenen. Best wel indrukwekkend, maar mensen werden vermanend toegesproken wanneer ze zich niet gedroegen zoals zij dat wilde. Halverwege de dag zijn we ook nog terug gegaan naar het hotel om mijn hoedje en onze zonnenbrillen te halen, want die hadden we wel nodig.

Om zes uur waren we terug in het hotel. We waren bepaald niet meer okselfris, dus we gingen eerst even douchen. Gezien onze buitengewoon zwaar belaste voeten hadden we geen zin om nog ver te gaan lopen voor ons eten. We hebben dus lekker in het hotel gegeten. Lekker en lekker dichtbij. Tijdens het eten begon eindelijk de aangekondigde regen. Gelukkig zaten we net binnen toen het  noodweer losbarste. Hebben we dus weer goed bekeken. Om 19. 30 waren we weer terug in de kamer en  nu moeten we proberen nog even wakker te blijven.
We hebben in het Witte Huis een contract getekend dat het kopen van ondergoed in Amerika goedkoper moet maken voor Nederlandse vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten