maandag 1 september 2014

Dag 3: Washington-Winchester VA

Yeah, vanochtend toen we wakker werden was het al licht! Het was al bijna 7 uur. Dat gaat de goede kant op dus. Vandaag zijn we van plan om een dagje naar de shoppingmall te gaan. Er bevindt zich een erg grote in een DC buitenwijk.
Normaliter kijken we op de kaart wat we de dag gaan doen en waar we zo ongeveer willen eindigen. Ik ben  mijn kaart vergeten en zus dacht: we gebruiken altijd de kaart van zus, dus ik gooi de mijne weg. Eerst dus vandaag even een nieuwe kaart kopen. Moet geen probleem zijn in de mall. 

Om 10 uur waren we bij Tyson Corner Center, een mall met meer dan 300 winkels. Echt gigantisch groot. We hebben onze favoriete winkels bezocht en zijn weer goed geslaagd qua inkopen. Het was vandaag Labour Day en veel mensen zijn vrij. Dat was te merken, het was erg druk. Maar het was ook een dag met heel veel kortingen. Dat was dan weer prettig.

Om 12 uur zijn we gaan lunchen bij een restaurant in de mall. Toen we het menu kregen, kregen we pas door dat het een nogal duur restaurant was (so what else is new). Lekker glaasje wijn en flatbread met geitenkaas, vijgen en rucola besteld, dat leek ons wel lekker. Toen ons eten kwam hadden we moeite ons lachen in te houden. Wij hadden het er net over gehad dat de Amerikaanse porties zo belachelijk groot zijn. Nou, we werden onmiddelijk afgestraft, want deze porties waren van het soort dat je in je holle kies kan stoppen. 
Na het eten zijn we dus maar een belachelijk groot ijsje gaan eten (Amerikaanse maat small).
Na het winkelen zijn we richting de Skyline Drive gereden. We kunnen dan morgen de scenic route gaan rijden.
We zitten in een Holliday Inn Express. We hebben de gepensioneerde korting gekregen :) Het enige restaurant op loopafstand was een buffetrestaurant. Je kijkt je ogen uit. Veel dikke mensen die bizar veel eten op een bord weten te stapelen. En dan nog een heel zoutvaatje over de bergen uitstrooien. Er werd alleen maar fris geschonken, dus zijn we 's avonds nog even een flesje wijn wezen kopen voor op de kamer. We hebben tenslotte wel vakantie.
Nog even tijdens een persconferentie het Amerikaanse volk toegesproken.

1 opmerking: